HomeFood NieuwsRabobank Food Forward Track afgerond

Rabobank Food Forward Track afgerond

11 november 2020
Rabobank Food Forward Track afgerond

Nieuwe concepten

Die de voedselketen in Amsterdam én ver daarbuiten kunnen veranderen

Ruim tien maanden na de start van de Rabo Food Forward Track, presenteerden de deelnemers hun oplossingen voor het voedselvraagstuk in de regio Amsterdam. Het event was volledig online, maar de fysieke afstand leek de aanwezigen allerminst te deren. Voedsel verbindt, dat blijkt wel weer.

Lokaal Foodkanaal

Voor boeren en horecaondernemers allemaal!

"Als deelnemer uit de eerste groep en wij richtte ik me op de korte keten" vertelt Andreas. "Ik mocht namens mijn team ons idee 'Lokaal Foodkanaal' presenteren tijdens het slotevenement van Rabo Food Forward Track. 

Hoe Lokaal Foodkanaal bijdraagt aan een sterkere verbinding tussen horeca-ondernemers en boeren in de regio? Andreas legt uit: "We willen fysieke marktplaatsen creëren aan de rand van de stad, waar horecaondernemers in één klap toegang krijgen tot bijzondere producten die in het ommeland van Amsterdam worden geproduceerd. Ik sluit niet uit dat we gaan samenwerken met reeds bestaande korte keten-initiatieven. Maar iemand moet de regie nemen om alle initiatieven met elkaar te bundelen en wij zijn bereid dat te doen. Door een consortium op te richten kun je leren van elkaars kennis en ervaring en zo écht impact maken."

Verder lezen over de Rabo Food Forward concepten

Weten wat Goed in Food voor jou kan betekenen?
Neem direct contact op
© 2023 Goed in Food