HomeFood NieuwsIn gesprek met studenten

In gesprek met studenten

19 februari 2021
In gesprek met studenten

“Andreas, zou jij het leuk vinden om via Zoom met onze studenten te praten over je carrière en de keuzes die jij hebt gemaakt in je loopbaan, om hen wat bij te brengen?”

Op maandag 8 februari organiseerde de Alumni office van de Hotel Management School in Maastricht een online meeting waarin Andreas en studenten werden samengebracht. Van tevoren hadden de studenten een aantal vragen opgesteld, die ze tijdens de meeting konden stellen aan Andreas. Andreas begon het gesprek met een korte introductie over hemzelf en het ontstaan van Goed in Food. Ook stond hij kort stil bij zijn portfolio van opdrachten en opdrachtgevers.

“Goed in Food bestaat nu ruim 13 jaar en het 12,5- jarig jubileum heb ik gevierd met een taart van de HEMA, één van mijn oude werkgevers!”

De vragen van de studenten betroffen verschillende onderwerpen. Allereerst waren de studenten geïnteresseerd in de kijk van Andreas op verschillende foodtrends. De onderwerpen die voorbijkwamen waren o.a. (craft) beer pairing, het prikkelen van zintuigen en een duurzame toekomst. Andreas beantwoordde de vragen met bijzondere voorbeelden uit zijn leven en loopbaan. Zo vertelde hij over zijn ultieme restaurant ervaring bij The Jane, waarbij die avond al zijn zintuigen samenkwamen en wat toen leidde tot een onvergetelijke belevenis. Over het onderwerp duurzaam ondernemen verkondigde  Andreas heel duidelijk zijn visie hierop:

“Als je binnen nu en 10 jaar niks aan duurzaam ondernemen doet, ben je out of business.”

Tenslotte waren de studenten ook nieuwsgierig naar Andreas’ carrière. Andreas vertelde over de indrukwekkende ‘hotello cultuur’ waar je als hotelschool student in de jaren na je opleiding onderdeel van uitmaakt. Hotello’s zoeken elkaar altijd op en er is ‘automatisch een onderlinge band!  Eén van de studenten vroeg naar tips over wat te doen na je studie en  Andreas ging in op het belang van zelf ‘op de vloer’ staan en weten wat er daar gebeurt.

"Stel je open,  loop mee met de crew en denk vooral niet dat je alles beter weet; op die manier krijg je respect van je team!”

Na afloop van de chat kreeg Andreas een mail van de organisator met volgende positieve terugkoppeling: "Nog inspirender dan verwacht en een echte aanvulling voor onze studenten!". We zien elkaar hopelijk weer snel maar dan live en gezellig in Maastricht!

Weten wat Goed in Food voor jou kan betekenen?
Neem direct contact op
© 2023 Goed in Food