Goed in Food
+31 (0)6 - 53 777 158

Proeverij Hollands Weidevlees

17-06-2016

Proeverij Hollands Weidevlees

Dat het belangrijk is om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de sector, hoeven we waarschijnlijk aan niemand te vertellen. Maar wat we wél willen vertellen is dat collega P2-projectmanagers een nieuw initiatief zijn gestart op het gebied van vlees: Hollands Weidevlees. En wij mochten dit vlees keuren!

Hollands Weidevlees....?
Lekker vlees van Hollandse melkkoeien uit de weide, dat is wat Hollands Weidevlees is. Maar, daar zit natuurlijk iets meer achter. Bij dit vlees staat dierenwelzijn voorop, en krijgt elk onderdeel van de keten een eerlijke prijs voor de bijdrage. De keten is zo kort mogelijk, om alles transparant te houden. Bovendien wordt er uitsluitend gewerkt met Nederlandse Melkkoeien.
Het verhaal achter het vlees klopt, maar smaakt het ook goed? Dat is wat wij mochten ondervinden. Om te testen of het vlees in de smaak valt, organiseerden initiatiefnemers Marja van Schie en Mike de Scheemaker in juni van dit jaar een blindproeverij voor koks en andere foodprofessionals. In deze test werd het vlees vergeleken met 5 stukken vlees van andere leveranciers, slagers en/of winkels.

Wij kregen 2 rondes, waarvan de 1e ronde bestond uit 6 stukjes ribeye, en de 2e ronde uit 6 stukjes entrecote. Deze stukjes vlees, allemaal op dezelfde wijze gebakken en zonder zout en kruiden, beoordeelden wij op kleur, geur, smaak, structuur, malsheid en mondgevoel. Bijzonder om deze stukjes vlees direct met elkaar te vergelijken, om te concluderen dat er wel degelijk grote verschillen kunnen zitten tussen vlees.


Na het proeven werden de scores vergeleken en de balans opgemaakt. Welk nummer vlees zou het beste scoren? En nog belangrijker: Welk nummer was nou het Hollands Weidevlees? De proevers waren kritisch, maar hebben uiteindelijk (blind) het Hollands Weidevlees over-all het beste beoordeeld! Het Weidevlees op de eerste plaats, dat is natuurlijk wat Marja en Mike hoopten, maar nog mooier is dat het in een blinde test ook echt naar voren kwam!
Na de proeverij mochten we zelf het vlees onder handen nemen in de kookstudio en was de Hollands Weidevlees ervaring compleet. Een mooi bedrijf met heerlijk vlees!

Neem ook zeker even een kijkje op hollandsweidevlees.nl!
‚Äč

 

 

>>Proeverij Hollands Weidevlees