Goed in Food
+31 (0)6 - 53 777 158

Keten! In Food

25-10-2016

Keten! In Food

Tijdens de Dutch Agri Food week –van 12 t/m 25 oktober 2016 – stond Nederland in het teken van FOOD. Mensen uit alle uithoeken van het land en elk onderdeel van de foodsector, denk aan boeren, leveranciers, overheid en wetenschappers, kwamen in die week samen. Doel van de week was het delen van kennis, het versterken van innovatie en samen genieten van wat ons aan het hart gaat: FOOD!
Op de laatste dag van deze food-week organiseerde P2 projectmanagement ‘Keten! In Food’. Een interactief evenement waarbij de food-keten centraal staat. Hoe kunnen we innoveren, inspireren en van elkaar leren? En de belangrijkste vraag: kunnen we dit niet het beste samen doen? en hoe pakken we dit aan?

Locatie van het evenement was het imposante Slot Rossum; thuisbasis van P2, en prachtig in de rust gelegen. Ideaal om aan de slag te gaan en samen te Keten In Food!

Wanneer je als organisatie een dijk van een evenement wilt neerzetten, zijn naast de gastsprekers ook de sprekers van de organisatie van essentieel belang. Als projectmanager van p2 vervulde Goed in Food daarom het dagvoorzitterschap van Keten! In Food. Want de nodige ervaring en flair voor spreken, dat houdt de onderdelen van een evenement bij elkaar.
De dag werd sterk afgetrapt door de Chief Chocolate Officer van Tony’s Chocolonely, Henk Jan Beltman, met het maatschappelijk aangrijpende verhaal van hun slaafvrije chocolade. Ondanks de vrije sfeer bij het publiek en de spreker werd het verhaal van de dag duidelijk neergezet: we kúnnen iets doen, iets verbeteren aan de foodketen, en samen sta je sterker dan alleen.
Na deze presentatie werden de groepen begeleid naar de workshop van hun keuze en gingen met 15 man de verschillende praktijkcases te lijf. Korte, maar zeer krachtige sessies die niet alleen iets opleverden voor de partij die de case aandroeg, maar die ook de gasten kritisch liet nadenken over de verschillende facetten van FOOD. De gesprekken gingen door tot buiten de workshopruimten en zorgen ook in de pauzes voor vernieuwende gesprekken.

1 Keynote spreker, 4  praktijkcases en ruim 60 bezoekers zorgden voor een ontzettend inspirerende dag, waarbij de presentaties niet alleen bestonden uit zenden, maar uit daadwerkelijke interactie met het publiek. Oplossingen voor cases uit verschillende perspectieven en het leggen van nieuwe connecties, met de focus op ‘samen’.

De dag werd feestelijk afgesloten met het nieuws dat er volgend jaar wéér een Keten! In Food komt, en met – hoe kan het ook anders – een fantastisch diner en borrel!

Zorg dat je er volgend jaar zeker bij bent, en voor nu: geniet van de aftermovie!

 

>>Keten! In Food