Goed in Food
+31 (0)6 - 53 777 158

De groente van de toekomst

01-08-2017

De groente van de toekomst

Dat ons eetgedrag haar weerslag heeft op de aarde is meer en meer terug te zien in het eet- en koopgedrag van consumenten. Hoewel er nog genoeg terrein te winnen valt, worden we bewuster van de gevolgen van ons consumptiegedrag. Op het gebied van duurzaam voedsel ligt de productie van vlees onder de loep, en schieten (mogelijke) vleesvervangers als paddenstoelen uit de grond. De Nederlandse consument weet naast de traditionele vleesvervangers zoals tofu, steeds meer diversiteit te vinden in het schap door onder andere te kiezen voor kikkererwten, linzen en noten. 

De professionele keuken is op dit gebied een aantal stappen verder, en maken voor de consument nog onbekende producten deel uit van de menukaart. Als een antwoord op het 'vleesvervangersvraagstuk' heeft Goed in Food in samenwerking met Sous Fresh een Chefs Inspiratiebox samengesteld, bestaande uit een smaakvol en voedzaam alternatief voor vlees: Zeegroenten. Ben je benieuwd naar de zeegroenten, hun voedingsstoffen en de invloed van deze producten op de aarde? Lees hier meer!

>>De groente van de toekomst