Goed in Food
+31 (0)6 - 53 777 158

Trends in ( Hotel ) Gastronomie

Trends in ( Hotel ) GastronomieNiets is zo snel veranderend als de restaurant wereld. Tegen de tijd dat jij net een eerste ervaring hebt met de ‘vergeten groente’, zijn die al weer naar een enkel moestuintje verwezen omdat iedereen er achter kwam waarom ze waren vergeten....

Toch zijn er duidelijke trends en ontwikkelingen waarneembaar en in 'Trends in de (Hotel) Gastronomie' komen de hoofdlijnen duidelijk aan bod en in beeld.

De drie hoofdtrends die allereerst aan de orde komen zijn die van Product, Prepare en Persoonlijk.  Veel restaurants kiezen er tegenwoordig voor om 1 product(soort) centraal te stellen en zich daarop te focussen. Specialisatie, vakmanschap, 'less is more' en storytelling staan bij deze restaurants hoog in het vaandel.
Bij Prepare staat 1 bereidingswijze centraal en dat alles in het kader van de 6 V’s: Vakmanschap, Verhaal, Vermaak,Vers, Veilig en Verantwoord !

Tenslotte zien we dat restaurants zich ook steeds meer gaan richten op de “Persoonlijke” keuze van de gast.  Ieder mens heeft zijn eigen smaak en ieder individu wil graag zijn eigen keuzes bepalen. Vergeet tenslotte ook niet dat gasten meer en meer de behoefte hebben aan het bepalen van hun eigen portie grootte.

Prachtige beelden passeren de revue en mooie anekdotes luisteren deze lezing op die verder nog stil staat bij aspecten als Food markets, Etnische invloeden, het verrassings element, de invloed van service, mobile food en uiteraard de rol van Social Media op de gastronomie.

Kortom, voor wie bij wil blijven en op de hoogte wil zijn van het laatste en beste neusje van de zalm, is deze lezing een smakelijke aanrader.

>>>Trends in ( Hotel ) Gastronomie