Goed in Food
+31 (0)6 - 53 777 158

ZOKU is Zó Cool!

29-09-2016

ZOKU is Zó Cool!

Had er al veel over gehoord maar was er nog niet geweest. Moet toegeven dat de entree niet direct heel herkenbaar is van buiten maar dat ben je zo vergeten als je binnen bent. Het komt natuurlijk niet vaak voor dat je voor het inchecken naar de bovenste etage moet. Als je je over die onzekerheid hebt heengezet kom je vanuit de lift in een groene oase terecht. Dat is nog eens een entree!
Je loopt door deze 'kas' naar de toegangsdeur van de social space. Als je de deur door komt wordt je door een 'side-kick' (doet je meteen aan Edwin Evers denken) welkom geheten met een hand en een vriendelijk welkom. De vriendelijke dame nam de moeite om het concept uit te leggen en te vertellen hoe het bij ZOKU werkte. Openheid troef is het motto. Je kan ergens lekker in een bank gaan zitten, aan een handige werktafel of je kan doorlopen naar de 'event space' waar je aan de ping-pong tafel kan gaan werken.
Het oogt niet zakelijk, eerder als een vrolijke huiskamer, maar alles wat je nodig hebt voor een dagje werken is aanwezig. Je pen vergeten, die kun je pakken uit de bak met pennen, een document printen; een side kick staat voor je klaar. Even een privé telefoongesprek voeren; loop even de "niet so bored' room binnen (als ie niet bezet is tenminste) en praat in alle rust verder. 

Je voelt je dus niet een vreemde (gast) in een hotel maar je wordt eigenlijk onopgemerkt opgenomen in de ZOKU gemeenschap. You're one of the guys.(or girls)
Alles is eigenlijk open! Loop even door de bar heen, geen probleem. Loop even door de keuken heen om met de chef te praten, geen probleem, vindt ie eigenlijk wel leuk!.
Er heerst een prettige vibe en de sfeer is uitermate relaxed. Management loopt rond als je vriendelijke buurman en niet als dure meneer in een pak. 

Het lunch concept is er ook op gebaseerd dat je aanschuift aan tafel. Voor een vast bedrag eet je ( zoveel je wilt) wat de pot schaft. Maar dat is echt zeer gevarieerd, verschillende salades, een stukje vers gebakken vis, goed brood en een lekkere flamkuche uit de ingebouwde pizza oven. Op deze manier is het wel heel makkelijk om in de keuken, het kloppend hart van de Social Space, andere mensen te leren kennen. 
Kwam even langs maar besloot vanwege de sfeer ook te blijven hangen voor de borrel. 

Oh ja, verder dik kans dat je bekenden uit je netwerk tegenkomt want het kan niet anders dat ZOKU net zo'n functie gaat vervullen als Dauphine. Je voelt je hier alleen nog meer thuis.
Kom uit de buurt dus nog niet geslapen, dat bewaar ik dan wel voor een andere keer. Maar ik kom zeker terug, zo wordt werken weer een feestje! ZOKU is Zó Cool!

>>ZOKU is Zó Cool!