Goed in Food
+31 (0)6 - 53 777 158

Hotspot: Eagle street

20-12-2017

Hotspot: Eagle street

Sydney, de grootste stad in Australië, staat wereldwijd bekend om haar indrukwekkende skyline. The Opera House, the Sydney Harbour Bridge en de mooie lampjes die de rivier verlichten: iedereen kent het van de foto's. Toch is Sydney lang niet de enige stad die locals en toeristen op een prachtig uitzicht trakteert. Brisbane is het kleinere, rustigere en meer gemoedelijke zusje van Sydney, en mag naar mijn idee zeker niet overgeslagen worden.

Door deze stad loopt de Brisbane river, en het mooiste uitzicht heb je vanaf de Storybridge of Eagle Street. Eagle Street: de straat in Brisbane waar foodies, sporters en de jetset blenden, om hun perfecte moment aan de rivier te beleven. Denk aan luxe boten, witte jurken en grote zonnebrillen, maar ook aan laid-back cocktailbars en fanatieke hardlopers die in een rustmoment genieten van het uitzicht over de rivier. 
Langs dit deel van de rivier is de keuze aan restaurants en bars groot, maar het prijskaartje dat aan je bestelling hangt is niet mis. Jammer voor de gemiddelde backpacker, maar wel een manier om deze spot bijzonder te houden.
Als je 's avonds deze hotspot wilt beleven, wees dan op tijd om een plek zo dicht mogelijk bij de rivier te bemachtigen. De 'skyline view' is overdag al het bekijken waard, maar 's avonds kun je pas echt genieten van de vonkelende lichtjes op brug, de aangename temperatuur en de gemoedelijke sfeer die op dit deel van de rivier rust.

Mijn favoriete restaurants? Voor een boterzachte Barramundi begeleid met de frisdrank/mocktail van Australië, Lemon Lime & Bitters, ga je naar Jade Buddha. Je zit hier een stuk boven de straat en wordt daarmee zeker weten getrakteerd op een van de beste uitzichten. Voor de ultieme Eagle Street-ervaring ga je naar Riverbar & kitchen, waar je kunt genieten van de beste skyline-cocktails. Met het uitzicht, het warme zonnetje en de gastvrije attitude van de Australiërs is het perfect genieten van je vers geshakete Riverside Sling

>>Hotspot: Eagle street