Goed in Food
+31 (0)6 - 53 777 158

Dicht of open? That's the question.

17-10-2016

Dicht of open? That's the question.

Maandag 17 oktober was ik rond 20.15 uur op zoek naar een plek waar we snel nog wat konden eten. Geen zin om ergens lang te gaan zitten, dus Fastfood leek het alternatief. Totdat we voorbij de La Place reden en zagen dat er nog mensen zaten te eten. Dat leek een goed alternatief, zeker gezien mijn over het algemeen goede ervaringen met La Place.

Deze  kwamen we rond half negen binnen en later begreep ik dat dat eigenlijk na sluitingstijd was. We konden dus nog terecht maar het was al wél duidelijk dat men in de opruimmodus stond. De helft van het assortiment was dus niet meer verkrijgbaar en zelfs bij La Place ziet een half leeg buffet er maar karig uit. 
Maar goed, we vroegen om een gegrilde Ribeye en Haasbiefstuk en die begon de kok te maken. Toen de biefstukken op de grill lagen, begon hij met een grote ijsschep het schilferijs uit de buffetten te scheppen met zijn gezicht op 'opruimen', ook wel meer het gezicht van' ik zou graag willen dat iedereen al naar huis was'. Er waren nog andere gasten die ook een biefstuk hadden besteld en met de vraag: 'Willen jullie toevallig állemaal knoflooksaus erbij?' gaf hij duidelijk aan dat het vragen om een andere saus wel als een enorm bezwaar zou worden ervaren. Ondertussen schepte hij lekker nog wat ijs door. Maar goed, biefstuk en Ribeye kregen we, de knoflooksaus op het bord erbij geschept. Kan dat nou niet in een aantrekkelijke potje of op een tipje worden geserveerd? Dus is het zo'n gekwakte kledder en oogt het niet aantrekkelijk terwijl de saus wel goed van smaak was. In de zaal was er ondertussen voldoende plek maar ook veel opruimende dames, het wordt er niet echt gezellig van. 

Maar eerlijk, is eerlijk. Het vlees was smakelijk en goed bereid, de frites was net afgebakken en lekker knapperig. Wat verder wel opviel was de zoetheid van zowel de mayonaise en de ketchup. In een foodwereld waarin La Place nogal wat claims op ons afvuurt lijkt me dit echt een verbeterpunt. Natuurlijk weet ik dat verse tomatensoep ook wel een zoetje heeft, maar deze ketchup zou dan wel gemaakt zijn van enorm zoete tomaten. Verder nog even gekeken naar de prijs. Over biefstuk en ribeye van €12 en €13 geen opmerkingen, prima prijs/kwaliteit maar een flesje biologische wijn, een blend zonder jaartal met 25cl als inhoudsmaat voor € 5,50 vond ik wel aan de pittige kant.
Maar het belangrijkste feit is dat volgens mij een keuze moet maken: Of je bent open en alles is te krijgen en je gaat nog niet opruimen óf je bent gesloten ( en dan kun je zonder over je gezichtsuitdrukking hoeven na te denken, alles snel opruimen)

Een combinatie van beide zou La Place ivm met negatieve gastervaringen niet moeten willen. Maak een keuze, daar zijn jullie volgens mij juist heel goed in!

>>Dicht of open? That's the question.